2010 m. balandžio 16 d., penktadienis

Varškės spurgos


Už šitą receptą didelis ačiū Beatai. Šitas receptas rastas jos knygoje. labai skanios, minkštutės spurgytės. Primena šiek tiek varškėtukus, varškė gerai jaučiasi :)) kas man labai patinka.
Taigi reikės:
600 g pusriebės varškės
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas degtinės
1 žiupsnelis druskos
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 l aliejaus kepimui
cukros pudros apibarstymui (jos reikia, nes pačios spurgos nėra labai saldžios)
Varškę suriname su cukrumi, kiaušiniais ir tryniais. Įpilame šaukštą degtinės, įberiame žiupsnelį druskos ir įšmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir išsijojame ant varškės. šaukštu išmaišome tešlą, ji turi būti tiršta.
Aliejų supilame į puodą ir gerai įkaitiname.
Formuojame spurgytes ir verdame aliejuje. Beata siūlo spurgytes formuoti su dviem šaukštais, bet man buvo patogiau rankose pavolioti. Kažkodėl man gavosi kietesnė tešla. Bet iškepė spurgytės kuo puikiausiai ir buvo skanios, tad nesuku dėl to galvos. Gali būti, kad varškė mano buvo sausesnė.
Iškepusias apibarstome pudra ir valgome. Skanios ir šiltos ir šaltos.
Šaltinis "Beatos virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą