2011 m. vasario 1 d., antradienis

Maltinukai

Reikės:
500 g faršo (dariau iš kalakutienos),
1 kiaušinio,
2 v.š. krakmolo
1 v.š. majonezo
druskos, pipirų

Faršą sumaišyti su visais ingridientais. Suformuojam kukulius, kuriuos dedame į pasūdytą verdantį vandenį. ir paverdam kokias 10 min. pasidarom padažą: morkas pakepinau su česnakais svieste. Užbarstom miltais, išmaišome košelę ir užpilam pienu, dar grietinės įdedam (pagal šaldytuvo turinį :) ). Pagal skonį įdedam prieskonių. Išvirusius kukulius dedam į padažą ir patroškinam.Gaunasi minkštučiai, puručiai maltinukai. dar galima daryti ir su įdaru kaip kad darė aguonėlė, nuo kurios ir nusižiūrėjau receptą :) http://aguonele.blogspot.com/2010/09/maltinukai-su-idaru.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą