Tešlai:
250 g miltų
3,5 g sausų mielių
3,5 g sausų mielių
150 ml vandens
1 a.š druskos
1 a.š cukraus
1 v.š taukų (arba aliejaus)
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska, supilti vandenį su mielėm ir užminkyti elastingą tešlą. Įminkyti kambario temperatūros taukus (arba supilti aliejų). Minkyti ne trumpiau 10 min. Tešlą dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val.
Iškočiojam ploną padą. Iš šio kiekio man gaunasi didelė per visą orkaitės skardą pica. Ant viršaus dedame ko širdis geidžia. Aš pirmiausia pagrindą ištepu pomidorų padažu bei majonezu, apibarstau prieskoniais picai. Tada pripjaustau dešros, pievagrybių, pomidoro, paprikos, virto kiaušinio, labai tinka jelapeno pipiras (čia kas aštriai mėgsta). Apibarstome tarkuotu sūriu ir šauname į 220 C orkaitę, 15 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą