2009 m. spalio 19 d., pirmadienis

Kiaušinių - sūrio - faršo vyniotinis


Kai pritrūksta idėjų pietums, galima pasidaryti šį tą įdomaus. Nesunkiai pagaminamas, skanus vyniotinis.

Įdarui:

500 g faršo (aš naudojau kiaulienos-jautienos)

1 skiltelė česnako (kitą kartą dėčiau daugiau)

1 kiaušinis

Druskos, pipirų ir kitokių prieskonių (pagal pageidavimą)

"Omletui":

350 g fermentinio sūrio

5 kiaušiniai

250 g pusriebio majonezo (labai tiko su krapais)


Sūrį sutarkuojame tarka, sumaišome su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišom. Į skardą tiesiame kepimo popierių, pateptą aliejumi, pilame kiaušinių - sūrio masę ir tolygiai paskirstome. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes, tada sumažinam temperatūrą iki 150 C ir dar kepame 10 - 15 min. Iškepus išimame ir paliekame atvėsti.

Iš produktų pasiruošiame faršo įdarą. Kai kiaušinių pagrindas atvėsta, visą jo paviršių padengiame faršu ir atsargiai susukame vyniotinį. Vyniotinį dedame ant skardos, patiestos ketimo popieriumi ir kepame 200 C karščio orkaitėje 40 min.

Supjaustome gabalėliais ir valgome su padažu, daržovėmis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą