2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su traškia plutele



Ruduo - obuolių metas. Tai nekepti obuolių pyrago yra nusikaltimas... Kai už lango siautėja rudeniniai vėjai ir lietūs, labai jauku šiltuose namuose gerti arbatą su cinamonu ir obuoliais kvepenčiu pyragu.


Siūlau išsikepti šį labai paprastą, kuriam nereikia ypatingų produktų, bet skanų pyragą.




Reikės:
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų
1 valgomo šaukšto krakmolo
cinamono, obuolių, rudojo cukraus, galima dėti razinų

Baltymus atskirti nuo tynių ir išplakti su cukrumi. Cukrų dėti per pusę į trynius ir baltymus. Į baltymus dar galima įberti truputį citrinos rūgšties ir išplakti iki standžių putų. Obuolius supjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su baltymais, tryniais, miltais, krakmolu, cinamonu. Viską supilti į kepimo formą ir ant viršaus užbarstyti rudojo cukraus, tada pyrago paviršiuje susidaro traški plutelė. Kepti 30 - 40 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą