2009 m. spalio 19 d., pirmadienis

Šokoladinis varškės pyragas

Apie šį pyragą galima pasakyti tik tiek, kad jis yra tiesiog nuostabus. Skanu jį valgyti ir šiltą (pavyzdžiui vakarienei), ir šaltą.

Reikės:

250 g margarino

5 šaukštų vandens

3 šaukštų kakavos

1,5 stiklinės cukraus

1 pakelis vanilinio cukraus

1,5 stiklinės miltų

0,5 pakelio kepimo miltelių

1 stiklinė cukraus pudros

100g sviesto

500 g sausos varškės

8 kiaušinių


Šokolado gaminimas:


Į puodą įpilame 5 šaukštus vandens, įdedam margariną ir ant silpnos ugnies ištirpiname. Atskirame dubenyje išmaišome cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Tada viską suberiame į margariną ir maišydami pakaitiname, kol pasidaro vientisa masė. Paliekame atvėsti. Atvėsus sudedame 4 kiaušinių trynius ir gerai išmaišome. Šokoladas paruoštas.


Šokoladinės tešlos gaminimas:


3/4 (galima ir daugiau) išvirto šokolado supilam į didesnį dubenį. Į jį suberiam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išsukame. Sudedam iki standžių putų išplaktus 4 kiaušinių baltymus. Išmaišome ir supilam tešlą į kepimo formą.



Varškės įdaro paruošimas:



Varškę išsukame su minkštu sviestu, suberiam stiklinę cukraus pudros, įmušame 4 kiaušinius, galima dar įlašinti vanilės esencijos, ar įberti vanilinio cukraus. Viską sumaišome. Varškę sukrečiame į šokoladinę tešlą, paliekant kraštelį.

Kepame 180 C temperatūroje, valandą laiko. Atvėsus apipilam likusiu šokoladu.



















Receptas "pasiskolintas" iš http://receptai.iki.lt/lt/receptai/view/2529

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą