Labai seniai norėjau širdinių vaflių keptuvės, dar ilgiau ją rinkausi, nes vis atrodė, kad gal ta prasta..kol pagaliau mano brangusis pasakė važiuojam pirkti...taigi, keptuvė jau yra. Bet...reikia skanių vaflių (gal greičiau blynų, nes patinka minkštučiai) recepto. Taigi, paieškos recepto prasideda, o tada juos reikia išbandyti..iš visų išbandytų šie apelsininiai skaniausi...
Reikės: 2 puodelių miltų (puodelis - 250 ml), 2 šaukštelių kepimo miltelių, 4 šaukštų cukraus, šaukštelio druskos, 2 puodelių pieno, 2 kiaušinių, 2 šaukštų aliejaus, tarkuotos apelsino žievelės.
Apelsininiui sirupui reikės: 1 puodelio cukraus, 1 apelsino sulčių, tarkuotos žievelės.
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir įkaitintoje elektrinėje keptuvėje kepti vaflius. Sirupui skirtą cukrų sumaišyti su sultimis ir kaitinti iki virimo, įdėti tarkuotą žievelę. Sirupą užpilti ant iškeptų vaflių.
Valfliai labai aromatingi ir skanūs. tik nuo sirupo jie būna minkšti, kas mums labai patinka. Norint traškesnių reikėtų nepilti sirupo, bet tada į tešlą reikėtų įberti daugiau cukraus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą