Žiema man asocijuojasi su cinamono, imbiero, medaus, šokolado kvapu. :) Radau super skanaus pyrago receptą.
200 g medaus;
150 g sviesto;
125 g cukraus;
2 kiaušiniai;
20 g kakavos miltelių;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. maltų gvazdikėliai;
½ a.š. malto imbiero;
375 g miltų;
1 a.š. kepimo sodos;
½ a.š. kepimo miltelių.
Prieskonius (aš naudojau prieskonių mišinį, skirtą meduoliams), sodą, kepimo miltelius bei kakavą sumaišyti su miltais. Kiaušinius išplakti. Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su cukrumi bei medumi. Nukėlus nuo ugnies pastoviai maišant supilti kiaušinių plakinį, tada vėl pastačius ant ugnies, po truputį pilti miltų ir prieskonių mišinį. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą indą ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje, pagal receptą 25-30 minutes, bet man kepė ilgiau.
Ant viršaus užpyliau savos gamybos šokoladą, kurio receptas yra čia (tik pasidariau mažesnį kiekį)
Meduolis nėra labai minkštas, bet greit sunyko namuose :) Bus būtinai pakartotas :)
Recepto šaltinis čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą