2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Riestainiai














12 riestainių (mano knygoje jie vadinami bandelėmis :), bet man nesivadina taip :) )
500 g pirmos rūšies miltų
5 g sausų mielių
10 g smulkios druskos
250 ml šilto vandens
20 g miltelinio cukraus
50 ml aliejaus ir dar trupučio aptepti

Aptepimui:
kiaušinis
aguonų arba sezamo sėklų

Visus produktus sumaišyti ir užminkyti vienalytę ir elastingą tešlą. Suminkius padaryti rutulį, kurį aptepti aliejumi ir įdėti į dubenį. Palikti, uždengus plastikiniu maišeliu. Kai tešlos padvigubės, padalinti į 12 gabaliukų. Po vieną iškočioti į maždaug 15 cm ilgio dešrelę. Susukti į ratuką ir galus sujungti. Palikti iškilti uždengtą ant aliejumi pateptos plastikinės lentelės ar metalinės skardos (ne ant miltuoto rankšluosčio ar medinės lentelės).
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių. Šiek tiek patepti aliejumi keletą kepimo skardų, į platų puodą įpilti vandens, maždaug per 10 cm ir užvirti.
Kai padvigubės, galima jau plikyti. Sumažinti kaitrą, kad vanduo lėtai virtų ir sudėti į puodą, tiek riestainių kiek laisvai telpa (paliekant vietos išsipūsti). Pavirti po minutę iš abiejų pusių, tada išimti ir nusausinti ant švaraus virtuvinio rankšluosčio (tik ne popierinio !!! nes prilips). Nuplikytus riestainius sudėti į kepimo skardą. Jei kuris išsileido, tai galus vėl atsargiai sulipinti (man neišsileido nei vienas). Patepti kiaušiniu ir apibarstyti sėklomis. Kepti 15 min, kol taps vienodi, blizgūs ir gelsvai rudi. Atvėsinti ant grotelių.

Galvojau, kad niekas nesigaus :) Gavosi ir dar kokie skanūs :)

Šaltinis: Daniel Stevens "Naminė duona" 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą