2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Mėtiniai sausainiai















Reikės:
100g grietinės
200-250g miltų
100g cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio sodos
0,5 valgomo šaukšto acto ar kefyro sodos nugesinimui (nenaudojau, sodai nugesint panaudojau recepte esančią grietinę)
1-2 kiaušinių
1 trynys
1 arbatinio šaukštelio džiovintų mėtų ar melisos

Trynį išplakti su cukrumi, sumaišyti su kiaušiniu, grietine, sudėti nugesintą sodą. Po truputį sudedami sijoti miltai ir minkoma, kol tešla nelips prie rankų. Sudedami prieskoniai. Iškočiojamas 0,5 cm storio tešlos lakštas. Darom sausainius ir kepam 15-20 min, 230 C temperatūroje.

Sausainukai kepdami pasipučia. Kas nemėgsta mėtų, galima vietoj jų dėti cinamoną ar kakavą. Bet verta pabandyti su mėtom ;)
Šaltinis: senas mamos sąsiuvinys :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą