2010 m. kovo 17 d., trečiadienis

Pynė su trijų rūšių varške



Labai skani ir minkšta pynė.
Reikės:
Tešlai
0.5 stiklinės drugno vandens,
7 g. sausų mielių,
3 šaukštai cukraus,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos ,
2 kiaušiniai,
3 - 3,5 stiklinės miltų,
2-3 šaukštai ištirpinto sviesto,
1 pokiukas vanilinio cukraus.
Įdarui
3 pokiukai varškės (apie 600 g),
5 dideli šaukštai cukraus,
Razinų,
4 arb. šaukšt. aguonų,
1 citrinos tarkuota žievelė.
Mieles užpilame 2 šaukštais drungno vandens ir 0,5 arb. šaukštelio cukraus .Paliekame, kad suputotų. Visus produktus sudedame į dubenį, taip pat ir pakilusias mieles. Užminkome paprastą mieline tešlą ir minkome tol, kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Tešlą padaliname į 3 dalis. Varškę sutriname su cukrumi ir taip pat padaliname į 3 dalis .Į vieną tešlos gabaliuką dedame razinas , į antrą dedame aguonas , o į trečią - tarkuotą žievelę. Imame vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojame lakštą, ant jo dedam varškę, susukam voleliu. Taip reikia pasielgti ir su kitais dviem įdarais. Tada supiname kasą :) Ją aptepame vandeniu. Kildiname apie 1 valandą. Iškilusią aptepame kiaušinio plakiniu. Kišame į ikaitintą orkaitę 180 - 200 C ir kepame , kol bus sausas pagaliukas (apie pusvalandį).
Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą