2010 m. kovo 24 d., trečiadienis

Pyragėliai su grybais


Tešlai:

250 g sviesto
200 g grietinės (30% riebumo)
400 g miltų
Žiupsnelis druskos
Sviesto skardai ištepti
Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve trims valandoms stingti.
Įdarui:

200 g šviežių grybų (arba 50 g džiovintų baravykų )
Šviežių čiobrelių
150 g faršo
20 g sviesto
Druskos
Pipirų
5 kiaušiniai
200 g grietinės (30% riebumo)

Grybus supjaustykite kubeliais. Jei naudosite džiovintus baravykus, juos pamirkykite 15 minučių, tada gerai nuspauskite ir pasmulkinkite. Aš naudojau ir šviežius šaldytus grybus, ir džiovintus. Pakepinkite grybus bei faršą, sudėkite prieskonius, palikite atvėsti. Pasiruoškite užpilą. Kiaušinius išplakite su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 8 dalis. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir formuokite ant jos pailgus tešlos krepšelius su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelius pridėkite grybų įdaro, ant viršaus pilkite grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šaukite krepšelius į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.
p.s Man užpilo gavosi per daug. Pusė jo liko, kitą kartą darysiu iš 2 kiaušinių.
Labai skanūs pyragėliai. Skanūs ir šilti, ir šalti.

1 komentaras: